Premiera in Romania, la Cluj-Napoca- Street Food Festival

Conceptul de street-food festival este inca destul de neexploatat la noi, dar are potential

10.jpg

 

Iubesc Clujul- oamenii, locurile si mancarea de aici. Zilele acestea suntem partasi la primul Street-Food Festival din Romania, chiar aici la Cluj-Napoca. Asta imi face sufletul sa tresara de bucurie si de mandrie, deoarece numarul evenimentelor de amploare organizate aici a crescut considerabil in ultimii ani.

Cred ca locatia – Aleea Stadionului, cat si perioada 7-10 iulie, au fost alese inteligent, astfel ca oricine merge la festival se poate bucura de o plimbare intr-un cadru feeric, plin de copaci verzi, aproape de rau si de simboluri ale culturii importante: Cluj Arena si Sala Polivalenta.

Prima mea experienta de street-food a fost in septembrie 2015 in Chicago, U.S.A. Era ora 12 pm, si ma plimbam pe strazile aglomerate din oras, cand am observat cum angajatii ieseau grabiti din zgarie-norii orasului, pentru a forma cozi ordonate la cele sase furgonete ce asteptau cuminti sa ii hraneasca. Tacos, tamale, burgeri, paste, pizza, fripturi, mancare indiana, mancare vietnameza, salate, specialitati de cascaval, puteai sa alegi tot ce iti doreai.

Am ramas impresionata de cat de practic poate sa fie acest concept. Ai mancare proaspata preparata in fata ta, nu pierzi timp sa te deplasezi pana la un anumit local pentru a lua pranzul, si cel mai important aspect: street-food nu inseamna fast-food, asa cum multi cred.

9.jpg

13613554_519798751544155_3313443929453643041_o.jpg

13580427_647924325373380_6909693950887350087_o.jpg

 

La Street Food Festival Cluj-Napoca gasesti mancare proaspata, gatita in fata ta, din bucataria asiatica, mexicana, romaneasca, nemteasca si canadiana. Bucatari iscusiti gatesc pentru tine: Chef Andrei Isac, Chef  William Cunneen, Chef Foa, iar tu doar trebuie sa alegi dintre cei 50 de vendori, sau sa gusti de toate cate putin. Noutatile au fost reprezentate de: Stradale, Burger Van, Arrosticini, Off the Wall, Duma’s Van, Chef off the Grid, Camioneta, Osteria del buon vino, IndulgeArt, Fish box. Pe langa deliciile gastronomice, ai la dispozitie cafea, sucuri naturale, bere artizanala, vin, deserturi, alimente bio.

11.jpg

 

Pentru ca mancarea nu este semipreparata, si se folosesc alte tehnici de gatit, necesita rabdare din partea ta cand stai la coada. Din proprie experienta zic ca merita sa astepti, dar ca timpul de asteptare este in medie de 15-20’. Din acest punct de vedere consider ca pe viitor ar fi util daca ar exista mai mult personal.

12.jpg

3.jpg

7.jpg

Dupa ce ai cumparat mancarea mult dorita, vrei sa iti cauti un loc sa te asezi si sa mananci, insa nu gasesti prea multe locuri libere. As recomanda amplasarea unei zone destinate special pentru mancat, cu mai multe mese si banci, pentru un numar mare de persoane. O masuta mica in fata furgonetei nu poate satisface un public mai numeros.

Conceptul de street-food festival este inca destul de neexploatat la noi, dar are potential, astfel ca la urmatoarele editii mi-as dori sa vad mai multe afaceri mici, de peste tot din Romania, cu mancaruri specifice zonelor din care provin, si nu neaparat restaurante cunoscute din mall care isi aduc mancarea in strada. Vrem sa descoperim aromele altor regiuni, talente si secrete, la preturi mai accesibile.

 

17.jpg

13582120_519748744882489_387987170986437481_o.jpg

Ne bucuram de mancare si de muzica live si azi la Street Food Festival, de pe scena Festival Stage. Seara poti urmari filme culinare la Culinary Outdoor cinema. Copiii se pot juca la Kids Zone. Chiar daca a plouat ieri, nu ne-a oprit nimeni de la distractie. Hai sa continuam si azi! Sa avem pofta!

13599888_1749906955266351_3564116182747694431_n.jpg

 

8.jpg

14.jpg

Un articol de: Andra Nicorut

4 comentarii

  1. Bianca

    Cannot agree more! Clujul nostru se dezvolta tot mai mult pe zi ce trece, iar festivalurile precum „Food Street Festival” fac parte din continua lui dezvoltare. Looking forward for the next edition! We love FSF! (Food Street Festival)

  2. Carmen

    Foarte frumos si foarte inspirat… Pacat ca atat de scump

  3. Dan

    Imi place ca se fac lucruri in Cluj-Napoca, dar ma deranjeaza foarte tare ca-s facute impotriva noastra, is facute sa traga pielea de pe noi. Cum sa ceri 20 de lei pe un afurisit de burger? Dupa care stai in picioare sa-ti astepti randul si apoi tot in picioare sau pe paleti ca sa-l mananci.

    N-a fost nici o atractie, alta decat mancarea in sine, si totusi comerciantii au venit cu preturi de Untold. Pai asa mergem intr-un restaurant si mancam mai bine si stam mai bine.. nu pe strada.

  4. Bogdan R.

    Foarte frumos si util acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *