5 To Go isi propune sa cucereasca piata cafelei din Cluj cu un concept unic pe piata

Ideea brandului 5 To Go este una foarte simplă, orice produs este 5 lei.

5 to Go este un nou concept de cafenea 100% românesc ce a intrat recent și pe piața din Cluj, unde au deschis un „coffee shop” pe strada Moților.  Ne-a plăcut mult design-ul cafenelei și atmosfera prietenoasă ce te face să îți dorești să petreci mai mult timp acolo. In plus au și un concept interesant legat de preț, pentru că fiecare produs costă 5 lei.

14590105_1199598130060334_8736165032425382236_o.jpg

Mai multe despre povestea și planurile 5 to Go puteți afla în interviul de mai jos realizat cu Madalina Ciocan, persoana care se ocupa de comunicare.  Smile, there’s coffee 🙂 

 

 

IMG_5152.JPG

 

Cum s-a născut 5 To Go și ce vă diferențiează de alte cafenele? 

Conceptul 5 To Go a fost creat de Radu Savopol. A luat naștere la mijlocul anului 2014, când s-a intors din Anglia. Fiind o țară foarte dezvoltată pe ideea de „to go”, Radu s-a gândit să o evidențieze și la noi, mai ales că vedea bucureștenii într-o fugă continuă. A studiat mult piața din România și consideră că industria de „coffee to go” este încă la început.

Ideea brandului 5 To Go este una foarte simplă, orice produs costa 5 lei. De aici vine și ideea numelui, acesta rezumând conceptul pe care ne bazăm și ne bucurăm ca a prins repede în rândul oamenilor.

A doua întrebare pe care mi-ai adresat-o este preferata mea, răspund mereu la ea cu plăcere.

În primul rând, suntem un brand 100% românesc, ceea ce nu mai este foarte întâlnit la noi în țară din nefericire. Ideea de preț fix este unică în domeniul HoReCa, 5 lei orice produs reprezintă o sumă accesibilă tuturor, iar calitatea produselor este ireproșabilă. Designul si atmosfera din fiecare cafenea te îndeamnă să revii și a doua oară, știm cât de mult contează starea de spirit pe care o are fiecare loc vizitat, acesta fiind motivul pentru care am pus accent pe vibe-ul transmis de noi. Echipa din spatele acestui brand este una tânără, deschisă spre nou și în același timp curioasă, ceea ce reprezintă un avantaj. Să mai menționez despre coloratele pahare 5 To Go, care au ieșit în evidență încă din prima zi de când au aparut in locații?

5togomotilor_65.jpg

De ce ați ales Clujul și ce impresie v-a făcut orașul față de alte orașe în care activați?

Cred ca putem afirma faptul că noi am ales Clujul, dar și el pe noi. Suntem foarte activi pe rețelele de socializare, iar iubitorii de cafea din Cluj ne trimiteau mesaje în care ne întrebau când ajungem si in Ardeal.
Știind că este un oraș ce simte și emană energie, unde oamenii sunt plini de viață, am simțit că locul nostru este și aici, iar la o lună de la deschidere, putem confirma acest lucru.

Un alt motiv pentru care echipa 5 To Go a ajuns în Cluj îl reprezintă faptul că locuitorii săi se află în topul celor mai mari băutori de cafea din țară.

Nu putem compara orașul cu altele în care suntem prezenți, fiecare ne transmite o altă stare de spirit, inclusiv Clujul.

Am cunoscut oameni veseli, amabili și curioși să ne descopere brandul, să ne încerce produsele și am fost primiți cu brațele deschise, motiv pentru care ne-am îndrăgostit de Cluj ( pe lângă arhitectura sa absolut spectaculoasă ).

Descrie într-o propoziție ce dorești să știe lumea când se gândește la 5 To Go.

Cafea de calitate la un preț corect, ce se îmbină cu o atmosferă veselă, indiferent de locație.

De ce e mai bună cafeaua la voi?

Pentru ca oferim mai mult decât o cafea. Un zâmbet, o vorbă bună. Vrem ca fiecare client să plece 150% mulțumit din micul nostru shop. 

Pentru că fiecare cafea este făcută cu suflet și pe lângă asta, folosim un blend special oferit de prietenii de la Bristot România. Este o cafea medie spre premium, servită la un preț corect.

5togo_dorobanti_vlad_pahontu_VPA_8433.jpg

Ce experiențe oferiți celor care vă trec pragul?

Cum am subliniat și mai sus, oferim mai mult decât niște produse.

Dorim să aprofundăm relațiile cu oamenii care ne vizitează, să legăm prietenii și să le transformăm și cea mai ploioasă zi într-una mai însorită, printr-o cafea pe placul lor și gustări pe măsură.

Împărtășim zâmbete, cunoștințe în materie de cafea pentru curioși și mai ales voie bună. Știm cât de importantă este compania pe care o ai atunci când îți savurezi cafeaua! 

5togomotilor_61.jpg

Pe langa cafea, ce alte produse se mai găsesc la voi?

Avem un meniu destul de variat, pentru a satisface toate nevoile zilei.

Pe lângă gama variată de cafea pe care fiecare și-o alege după preferință, avem multe sortimente de sucuri, precum Afri-Cola, Ice Tea San Bennedetto cu mai multe arome, 28 Drinks unde suntem singurii distribuitori români, Antica Ricetta Siciliana, Red Bull. 

Ceaiurile sunt la rândul lor foarte îndrăgite, inclusiv Chai-ul Latte, dar si fresh-ul de portocale și limonada, ambele fiind 100% naturale.

Am avut grijă și de pauzele de masă, de aceea la 5 To Go oferim mai multe sortimente de sandwich-uri (inclusiv pentru vegetarieni), dar si Biscuiți Vegani.

Să nu uităm de deserturi, unde întâlnești cele mai diversificate gustări, precum biscuiții Macarons, Prăjitura Casei, Cookies, Brownie si Mini Croissants.

5togomotilor_10.jpg

Ce planuri aveți pe termen lung în Cluj și cum vă propuneți să creați o comunitate în jurul brandului?

Deschiderea primei cafenele 5 To Go în Cluj reprezintă abia începutul. Plănuim anul ce urmează să ne extindem în mai multe locații pentru a fi la îndemâna tuturor, cea din prezent fiind situată în zona Hașdeu.

Legat de comunitatea din jurul brandului, știm că aceasta este cea care ne va ajuta să creştem mai mult, de aceea punem mare accent pe ea. Singurul mod prin care putem câştiga pe termen lung este dacă punem accent pe utilizatori şi pe dorințele acestora. Avem un cont de Instagram special pentru Cluj @5.to.go.cluj, unde ținem legătura și împărtășim poze cu prietenii de aici, dar punem accent și pe pagina de Facebook, unde ținem lumea la curent cu toate noutățile 5 To Go. 

Suntem prezenți și la diferite evenimente organizate în Cluj, ultimul fiind „Proud To Be Romanian”.

5togomotilor_126.jpg

Cum este să lucrezi în industria cafelei și ce provocări aveți în fiecare zi ca și echipă?

Ei bine, îmi doream să mă întrebi asta și pot să afirm că e super tare. Suntem o echipă tânără și dinamică care iubește ceea ce face și în special iubim cafeaua. Ne descoperim pe zi ce trece și cu fiecare provocare întâlnită. Sunt multe ( ce ne-am face fără ele ), dar le depășim ușor și învățăm din ele. Ne setăm mereu obiective care sunt mai înalte și greu de ajuns la ele, iar asta ne ajută.

Ce părere ai despre piața cafelei din România și cum ar putea să crească?

Piața de cafea în România s-a segmentat mult în ultimii 4-5 ani. S-au deschis multe coffee shop-uri cu cafea de specialitate și multe coffee shop-uri To Go. Timpul e limitat, lumea e pe grabă mereu și preferă să cumpere o cafea în drum spre job sau spre facultate. E în continuă ascensiune și asta e foarte bine. Din păcate piața de vendinguri a rămas la fel. Din estimările noastre, sunt peste 150 000. Dar noi la 5 To Go învățăm consumatorii ce înseamnă o cafea bună, preparată corect. Poate vom avea ocazia să vorbim și despre asta mai detaliat.

5togomotilor_74.jpg

Un gând pentru cei care citesc acest interviu

Pentru toti clujenii, dacă nu ne-ați viziat și v-am stârnit interesul, dacă vă întrebați cât de bună este cafeaua și ce atmoferă vă transmitem, vă invităm pe Strada Moților, nr. 151 pentru a vă hrăni curiozitatea!

De restu ne ocupăm noi 🙂

1 comentariu

  1. Radu

    Cafeaua sa fiu sincer nu este prea buna si pretul de 5 lei este enorm pentru ce ofera, mai pun 3 lei si beau un flat white la ROOTS cu boabe ORIGO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *