Street FOOD Festival pentru prima data la Cluj

Conceptul de Street FOOD a reusit sa se afirme in intreaga lume prin ingeniozitatea vendorilor, care au creat adevarate festine culinare in aer liber

Agentia clujeana Why Not pune la incercare in aceasta primavara gusturile tuturor gurmanzilor prin intermediul unei experiente inedite, unica in peisajul romanesc: Street FOOD Festival. Evenimentul se va desfasura in perioada 7 – 10 Iulie 2016 si va aduce pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca o serie de activitati menite sa scoata din bucatarie toti mancaciosii.

 

Chef Foa recomandă Street Food FestivalChef Foa e un gurmand în căutare de experiențe culinare inedite, motiv pentru care recomandă #StreetFoodFestival #Cluj!

Posted by Street Food Festival on Thursday, April 28, 2016

 

Street FOOD Festival a fost o idee dospita timp de mai bine de 2 ani de catre initiatorii proiectului care si-au dorit sa aduca si in centrul Transilvaniei un eveniment de talie mondiala. Conceptul in sine se bazeaza pe o experienta inedita ce aduce an de an cei mai buni vendori alaturi de marii producatori de specialitati culinare si, evident, pasionatii de gastronomie. Usile bucatariei stradale se vor deschide pe 7 Iulie 2016 si vor oferi tuturor celor care iubesc culisele mancaarii o experienta cu adevarat gustoasa si, in acelasi timp, educativa.

 

13063092_494109830779714_4296899336034389045_o.jpg

 

Nu esti gurmand? Vei deveni
Conceptul de Street FOOD a reusit sa se afirme in intreaga lume prin ingeniozitatea vendorilor, care au creat adevarate festine culinare in aer liber, reusind sa uimeasca publicul printr-o abordare diferita de cea a servirii standard de restaurant. Bazandu- se pe aceasta ingeniozitate, organizatorii vor profita de caldura verii si de frumusetea strazii Aleea Stadionului, platoul Salii Polivalente si Parcul Central, care vor deveni un adevarat paradis culinar, unde mancaciosii vor putea servi de la fructe de mare la deserturi si multe alte delicatese, alaturi de sortimente de bere artizanala sau vinuri din cele mai alese soiuri.

Street FOOD Festival isi doreste sa devina un eveniment gustos si elegant, care sa ofere publicului o experienta cu adevarat speciala prin intermediul vendorilor prezenti la eveniment recunoscuti atat la nivel national cat si international, dar si prin intermediul activitatilor desfasurate pe tot parcursul evenimentului. Asadar, in perioada 7 – 10 Iulie, intre 10:00 AM și 1:00 AM, Aleea Stadionului se va transforma in FOOD ROAD-ul din cadrul Street FOOD Festival unde vor fi prezente caravane cu cele mai delicioase preparate, dar si restaurante locale si nationale.

Organizatorii pregatesc si alte momente speciale printre care: concerte de blues si jazz, cinema outdoor, meniuri pregatite de chefi cunoscuti, Kids Zone pentru familii si copii, Pop-up Market (in cadrul caruia vor fi exupse produse gourmet cu specific international, dar şi produse bio cu scopul de a incuraja si promova micii producatori locali si nationali) si multe alte surprize.

13100824_495218544002176_7075990040446866399_n.jpg

“Street FOOD Festival este o experienta; este despre toti cei care stiu ca in spatele unui preparat impecabil se afla de fapt un numar de magie, de la tehnica si pana la creativitatea cu care se asează preparatele. Din acest motiv ne dorim ca lumea sa inteleaga ca ceea ce noi vom oferi în luna iulie va fi un eveniment spectaculos, educativ si in acelasi timp inedit. Ne dorim sa indrumam oamenii sa profite de savoarea de moment si sa experimenteze conceptul de street food, adica preparate delicioase si unice gatite chiar pe strada.” Constantin Covaliu, General Manager 

“Nu există dragoste mai sincera ca dragostea pentru mancare” – George Bernard Shaw

13232926_503719733152057_6870739628805034001_n.jpg

 

Din dorinta de a starni interesul publicului larg pentru street food, accesul in zona de festival va fi gratuit, insa pentru a degusta preparatele de la standuri, festivalierii vor folosi un card RFID (Radio Frequency IDentification), un card disponibil in zona de festival ce se bazează pe un sistem de plata wireless. Acest card va putea fi alimentat cu sumele dorite de fiecare festivalier in parte, urmand ca banii ce nu vor fi cheltuiti sa fie restituiti la finalul Street Food Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *